torsdag den 30. maj 2013

Projekt Chili del 6


Chilierne: Bird Pepper, Goat Horn og Sweet Banana.
De 3 tomatplanter.


T.S. Butch T og T.S. Morouga Blend.
Så nu er det tid til endnu en chili update :) Chilierne en vokset så meget, at de højeste af dem snart ikke kan være inde i drivhuset længere. Det skal jeg ha fundet en løsning på. Enten bliver jeg nød til at tage den hylde ud som de står på nu og så må de stå på den nederste hylde næsten nede på gulvet. Det eneste der er ved det, det er, at jeg ikke ved om de får lys nok der nede, men så må jeg se om jeg kan finde på en måde, hvor jeg kan hæve dem lidt. De kan desværre ikke bare stå rundt i stuen, da kattene vil spise bladene på planterne :( 
Chilierne kan godt komme til at stå ude på altanen, men det kræver at der er minimum 18 grader om dagen og så skal de ind om natten. Men det var faktisk tanken at de skulle stå ude i dagtimerne her til sommer, så derfor er jeg gået i gang med at hærde chiliplanterne.

Tomatplanterne er også vokset meget og skulle gerne kunne komme til at stå ude hele døgnet her til sommer, og derfor er jeg også gået i gang med at hærde dem.
Måden chilierne skal hærdes på (vænnes til at være ude) er ved at man flytter dem ud i et par timer når temperaturen er over de 18 grader. Så skal de stå ude i et par timer, et vindstille sted uden direkte sol og derefter flyttes ind igen. Det skal gøres i 1-2 uger hvor man gå giver planterne gradvis mere sol. Når jeg har gjort det skulle de være klar til at kunne stå ude en hel dag. Tomatplanterne vil efter de 2 uger være klar til at plante ud.
De 2 stærkeste chilier har ikke været ude, da de kræver et noget varmere klima. 


Så er chiliplanterne ude for at blive hærdet.




Følg mig på Bloglovin
Follow on Bloglovin

onsdag den 29. maj 2013

Zpagetti katte kurv

Patrick har også et bud på hvordan kurven skal bruges.

Ja, det var så sådan her jeg havde forestillet mig,
at kurven skulle bruges.


Ja jeg lavede et indlæg i går, hvor jeg viste at jeg havde været ved at hækle en katte kurv af Zpagetti garn, en flot stor rund kurv. Men, men, men.... katte har jo deres egen vilje, så i stedet for at ligge nede i kurven (som jeg havde forestillet mig), synes de to banditter at det er meget bedre når den er klasket sammen, for så kan man putte på/i den på alle mulige måder!
Den er i brug hele tiden, enten af den ene ellers af den anden, men hvis man nu kommer ind og der er optaget, kan der sandelig også være plads til to :) Ja en alternativ måde den kurv bliver brugt på, men de er glade for den så det er fint :)

Oswald med sit bud på hvordan kurven kan bruges.


Følg mig på Bloglovin
Follow on Bloglovin

tirsdag den 28. maj 2013

Stille på bloggen

Her den sidste uges tid har der været noget stille på bloggen. Det skyldes at jeg har været syg med influenza :( Så jeg har tilbragt en hel uge under dynen med te, halspastiller og lommetørklæder , og ikke haft lyst til andet end at blive rask. Jeg hoster dog stadig, hvilket er rigtig irriterende, især når man vågner 5 gange i løbet af natten af det
 :( Men.... så er det godt at man har et par søde katte, som indimellem kommer og vil puttes med, det hjælper lidt på humøret :)
 
 
Jeg har også en rigtig dejlig kæreste som har gidet pleje mig og er kommet hjem med blomster til mig hele 2 gange ❤
 
 

Jeg havde en vase som jeg faktisk aldrig havde brugt, så den kom frem og så blev jeg lidt inspireret til at prøve at klippe blomsterne i forskellige længder, da vasen er meget smal og de ellers ville stå oven i hinanden. Synes nu at det blev rigtig pænt :) Den ene rose havde knækket et hoved så det satte jeg i en lille vase ved siden af :)
 
 

Jeg har i et stykke tid været i gang med en kurv til mine katte, men den har ligget et stykke tid og ventet på at blive lavet færdig.
Så de sidste par dage har jeg arbejdet med hæklenålen og lavet kurven færdig.
 
 
Patrick skulle dog lige afprøve kurven inden den blev færdig, og vi blev enige om at jeg godt kunne lave kanterne noget højere, så det blev de :)
Kanterne på kurven er lige høje hele vejen rundt, selvom det ikke ser sådan ud på billedet, men det er fordi Patrick har lagt sig på den ene kant, så kurven er lige ved at tippe, men det ser ud som om at han ligger meget godt alligevel :)


 
Følg mig på Bloglovin
Follow on Bloglovin

tirsdag den 21. maj 2013

Vinder af hæklede coasters :)

 
Jeg har i dag fundet en vinder af min giveaway om de 4 hæklede coasters på billedet :)

 Den heldige vinder blev Sandra med bloggen Summen af liv. Sandra har modtaget en mail fra mig :)
Stort tillykke her fra :)


Følg mig på Bloglovin
Follow on Bloglovin

mandag den 20. maj 2013

DIY Hæklede coasters/glasbrikker



Så her får i en DIY til de hæklede coasters som jeg har lavet. Jeg havde en opskrift på engelsk, men forstod den ikke, så her får i min version.
Jeg har brugt bomuldsgarn fra Søstrene Grene og hæklenål 3,5mm.

Forkortelser brugt:
Luftmaske = lm
Kædemaske = km
Stangmaske = stm
Luftmaskebue = lm-bue
Fastmaske = fm

Runde 1: lav 6 lm, saml i første lm med en km.

 Runde 2: 3 lm (tæller som første stm), 19 stm, saml med 1 km i 3. lm.
Runde 3: 3 lm (tæller som første stm), 1 stm, 2 lm, *2 stm, 2 lm* gentag 9 gange fra *_*, 2 lm, saml med 1 km i 3. lm.
Runde 4: 1 km mellem de 2 stm, 1 km i lm-buen, 3 lm (tæller som første stm), 1 stm, 2 lm, 2 stm (laves i lm-buen), spring over 2 stm, *2 stm, 2 lm, 2 stm, spring over 2 stm* gentag 9 gange fra *_*, saml med 1 km i 3. lm.
Runde 5: 1 km mellem de 2 stm, 1 km i lm-buen, 3 lm (tæller som første stm), 6 stm (laves i samme lm-bue), spring over 2 stm, 1 fm, spring over 2 stm, *7 stm, spring over 2 stm, 1 fm, spring over 2 stm* gentag 9 gange fra *_*, saml med 1 km.


Hæft enderne og bryd snoren.
Vupti et stk. færdig coaster :)

Skriv endelig hvis der er noget i opskriften som driller :)



Følg mig på Bloglovin
Follow on Bloglovin

tirsdag den 14. maj 2013

Update Abernes skræk





De små abetræer vokser godt og det sidste lille træ er ved at titte frem nu. Vi troede ikke at det sidste frø ville spire, men pludselig fik vi øje på de små grønne nåle som stak op af jorden, og en spiringsprocent på 100, må siges at være ganske godt :)
De er nu også blevet så store at de snart skal over i nogle større potter. Rødderne begynder at vokse ud af potterne og det er et tegn på at den de står i er blevet for lille. De fleste af træerne har dog stadig ikke løsnet sig helt fra frøene og derfor står de der stadig.
Nålene på træerne er indtil videre bløde, men jo længere tid se står desto stivere bliver de og dermed også spidse.
På billedet nedenfor ses hvordan de så ud den 27 april, lige til lidt sammenligning med hvordan se ser ud nu :)




Følg mig på Bloglovin
Follow on Bloglovin

mandag den 13. maj 2013

En morsdags gave :)

 

Så blev jeg færdig med endnu en Zpagetti kurv. Denne her kurv har jeg lavet til morsdag i går. Min søster har været med inde i byen og vælgt garn farverne og jeg har hæklet kurven :) Det er svært at se på billedet, men det røde garn har små sorte nister og den øverste farve på kurven er lys grå. Det var en lidt mere personlig morsdags gave :) Den blev lidt højere end de andre kurve jeg har lavet, da jeg tilføjede et par omgange, men jeg har alligevel en rest tilbage af det røde garn.
Kurven er hæklet efter de opskrifter som allerede ligger her på bloggen, jeg har bare valgt til denne kurv at lave kanterne en smule højere.




Følg mig på Bloglovin
Follow on Bloglovin

torsdag den 9. maj 2013

smukke vaser :)

Kähler Botanica Mini vaser
Hele serien af Kähler Botanica Mini vaser.
Billedet er lånt fra New Livingtime

Jeg har været så heldig at vinde en giveaway på Idas blog :) Gevinsten var et gavekort til Lime Din Bolig på 250 kr.
Jeg havde været inde og kigge på Lime Din Boligs hjemmeside i forbindelse med Idas giveaway og set at de havde nogle vaser, som jeg er blevet helt vild med. Så da jeg vandt vidste jeg præcis hvad gavekortet skulle bruges på, nemlig de smukke mini Botanica fra Kähler. Jeg synes vaserne er utroligt flotte da jeg elsker formen på dem, at de ikke er ens og de støvede farver som passer så fint sammen :) Nu har jeg de 2 første og ønsker mig de sidste 3 i serien :) Serie af vaserne er også lavet i stor udgave, som kan bruges som gulvvaser :)
 

Kähler Botanica Mini vaser
De 2 flotte Kähler Botanica Mini vaser,
som jeg modtog i går.
 
Kähler Botanica vaser
Kähler Botanica vaser, hele den store serie som gulvvaser.
Billedet er lånt fra Kähler

Følg mig på Bloglovin
Follow on Bloglovin

Projekt Chili del 5

Bird Pepper, Goat Horn, Habanero Tobago Seasoning, Sweet Banana
Chilierne i dag.
Her kommer lige en update på projekt chili.
Øverst chiliplanterne som de ser ud nu og
sådan så planterne ud da de blev potter om den 18/4 :) Der er sket en del siden, må man sige. 

Sådan så chilierne ud i april da de blev pottet om
 Efter chilierne blev pottet om er de vokset en hel del. De er nu så store at det er svært at have dem alle inde i det lille drivhus, ikke i højden, men mere at de fylder meget i omkreds nu og de må helst ikke røre ved hinandens blade, da bladene nemt visner så.
 
Her er en Sweet Banana chili plante
 Derfor forære jeg 4 chilier planter væk i dag. 2 planter til mine forældre og 2 planter til min søster og hendes kæreste. Så skulle der gerne bliver plads til at de chilier, som sidst var meget små og derfor kun blev plantet i de små runde potter, nu også kan få lov til at blive plantet over i de store firkantede potter. De er også vokset meget og er derfor ved at være for store til de runde potter. Chiliplanterne Habanero White og Habanero Tobago Seasoning har vi desværre ikke nogen af, de var godtnok spirede men blev ikke rigtig til mere og visnede, men alle de andre planter har det godt.
Efter vi har givet 4 planter væk har vi: 3 Sweet Banana planter, 3 Goat Horn Planter, 3 Bird Pepper planter, 3 T.S. Butch T og 1 T.S. Morouga Blend.
Der bliver spændende at se, hvor meget de vokser når de engang skal pottes om igen :) 


Tomater og chiliplanterne: T.S. Butch T og T.S. Morouga Blend
Her er verdens stærkeste chilier og et par tomatplanter.
 
Følg mig på Bloglovin
Follow on Bloglovin

mandag den 6. maj 2013

En vinder er fundet :)



Så har jeg fundet en vinder af min iPhone 5 cover giveaway. Jeg fik min ene kat til at hjælpe med lodtrækningen. Og den heldige blev Annemari med bloggen Annemaris Univers :)
Tillykke :)