Jeg lavede i går hjemmelavede burgere. Alt var hjemmelavet. Det var første gang jeg selv har bagt bollerne også så var lidt spændt på hvordan de blev. Jeg havde 3 dejlige tøser på besøg som godkendte dem, og jeg synes også selv at de blev rigtig gode
I får her opskriften så i selv kan gå i krig i køkkenet :)
Burgerboller:
50 g gær
3 dl mælk
30 g smør
1 tsk salt
1 spsk sukker
200 g grahamsmel 300 g hvedemel (eller 500g hvis det skal være helt rene hvedeboller)
Sesamfrø
Æg til pensling
Mælken lunes til den er lillefinger varm og gæren opløses der i. Tilsæt sukker, salt, blød smør og mel. Ælt dejen godt i ca en 10 min tid. Jeg brugte en røremaskine med dejkrog, men så skal der tilsættes lidt ekstra mel indtil dejen slipper skålen.
Lad dejen hæve i 1 1/2 time.
Form 6-8 boller (jeg fik 8 som passede perfekt i størrelsen) og klem dem flade til de er ca 1 - 1,5 cm høje. Lad dem hæve i 30 min.
Pensel bollerne med æg og drys med sesamfrø. Bollerne bages ved 200 grader i ca 15 min.
Bøffen:
500 g oksekød (eller hvad man synes)
1 æg
En smule havregryn
En sjat mælk
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Røget paprika
1 tsk Oregano
1/2 tsk Chili pulver
Gourmet salt
Friskkværnet peber
Kødet røres med 1 æg og lidt havregryn og en sjat mælk. Miks det hele godt sammen. Tilsæt krydderierne men vent med salt og peber.
Form 4 bøffer og hak riller med en kniv på hver side eller brug en bøf-former.
Steg bøfferne i lidt olie.
Kom evt lidt ost f.eks. Cheddar på inden de serveres.
Af tilbehør havde jeg ruccola, iceberg, tomat, bacon, agurk, syltede agurk. Men kom i hvad der lige falder i ens smag.
Velbekomme :)
Hjemmelavede burgere er noget af det bedste. Ikke mindste med hjemmelavede burgerboller, uhm!
SvarSletJa det smagte vildt godt og er glædeligt overrasket over at bollerne ikke blev så tunge som jeg havde troet :)
Slet