Ja så har jeg altså været i gang med at lave boller i karry og det smagte så godt at i ikke skal snydes for opskriften.
Boller i karry: 4 pers.
Fars:
400-500 g hakket svinekød
1 tsk. salt
2 spsk fintrevet/hakket løg
Friskkværnet peber
1 æg
1 dl mælk
4 spsk. hvedemel
Vand til kogning af bollerne
salt
Rør det hakkede svinekød med salt og tilsæt løg. Rør godt og tilsæt derefter peber og æg. Når ægget er rørt ind i farsen tilsættes mælken lidt efter lidt og derefter røres melet i. Stil evt. farsen i køleskabet. Vand tilsat salt bringes i kog i en stor gryde med en stor overflade.
Form boller af farsen med en spiseske dyppet i det kogende vand og læg dem derefter i gryden. Kom så mange boller i gryden som der kan være og kog bollerne i ca. 8 - 10 min. Tag kødbollerne op med en hulske og lig dem til afdrypning. Kog resten af bollerne.
Karrysovs:
20 g smør
ca. 3/4 af et løg
2 - 3 tsk. karry
2 ½ spsk. hvedemel
6 dl kogevand fra kødbollerne
1 OMA til madlavning 4%
evt. lidt salt og peber
Smelt smørret og svits løgene. Drys karryen i og svits i ca. 1 min. Tilsæt mel og rør godt til det hele er rørt ud. Under omrøring hældes der lidt af kogevandet i af gangen indtil det hele er tilsat. Rør godt og tilsæt OMA og smag til med salt og evt. peber. Varm bollerne i sovsen og lad det koge i 5 - 10 min.
Serveres med løse ris og evt. broccoli, revne gulerødder eller fintskåret bladselleri.
Velbekomme :)
Følg bloggen på Facebook
Følg mig på Bloglovin
Kom evt. en smule havregryn i bollerne. Det giver lidt mere bid, siger min gamle mormor :)
SvarSletEr henrykt over at se nogen, der stadig forholder sig til den helt oldschool boller i karry - sådan som den SKAL være.
Tak for tippet, det vil jeg prøve næste gang :)
SletJa sådan synes jeg boller i karry skal være :)
Ser lækkert ud - det er godt nok mange år siden jeg har smagt det ;)
SvarSletDet er også virkelig længe siden jeg har fået det sidst, men fik sådan en lyst til boller i karry da de spiste det til frokost en dag i vuggestuen :) Og det smagte lige så godt som jeg huskede fra sidst jeg lavede det :)
SletUhm, jeg elsker boller i karry :)
SvarSletJa det er nu altså også godt :)
SvarSlet