torsdag den 24. marts 2016

Varm chokoladetærte (uden hvedemel)


Denne chokoladetærte er jeg ved at have lavet en del gange nu, men jeg synes den er rigtig god. Den er blød og ikke for sød og har en rigtig god smag af chokolade. Jeg laver den ofte som dessert med bær og is, men denne gang blev det en kage til min fødselsdag :) Nu får i opskriften så i kan give jer i kast med denne fantastiske lækre og nemme tærte. 

Chokoladetærte: 

125 g mørk chokolade
125 g usaltet smør (saltet kan også bruges. Undlad da at komme salt i dejen senere) 
75 g sukker
4 store æg, blommer og hvider adskilte 
1/2 tsk. vanilleessens eller 1 tsk stærk sort kaffe (espresso) 
125 g mandler, kværnede
1 nip salt 
Flormelis til pynt 

Smelt chokoladen langsomt i en skål over vandbad. Vandet må ikke koge. Fjern skålen fra varmen i og rør chokoladen helt glat og stil den til side 

Rør smørret blødt og cremet i en skål med en elpisker eller træske. Rør sukker i og fortsæt til det er luftigt. Tilsæt æggeblommerne lidt af gangen og rør godt imellem. Rør den smeltede chokolade i samt vanilleessens eller kaffe. 

Hak mandlerne i en minihaller til det næsten ligner mandelmel. 
Rør mandelmelet i med en metalske.

Pisk æggehviderne stive i en ren og tør skål. 

Vend forsigtigt hviderne i chokolademassen ad tre gange. Hæld dejen i en 20 cm smurt springform med bagepapir i bunden.  

Bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader i 6-10 min. Skru ned til 180 grader og bag videre i 7-10 min. til tærten er færdig. Får den for meget bliver den tør. 

Tag kagen ud og sæt den på et fugtigt viskestykke. Løsn kagen rundt i kanten med en kniv men lad den stå i formen i 10 - 15 min. 

Tag forsigtigt kagen ud, drys evt med flormelis og server den varm med friske bær og vanilleis. 
Kan også serveres kold med friske bær og creme fraiche rørt med vanillesukker. 
Kagen kan sagtens gemmes i op til 2 døgn. Lun den forsigtigt op og server. 


Velbekomme :) 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar