torsdag den 20. april 2017

Når man skal giftes på Bali



Nu hvor det snart er bryllups sæson her hjemme, har jeg lyst til at lave et lidt mere detaljeret indlæg med fakta og praktiske oplysninger når man vil giftes på Bali. Man vil også kunne bruge nogle af de andre oplysninger til et bryllup her hjemme i Danmark. 
Så her kommer vores historie!: 

Vi starter helt fra starten med forlovelsen. 
Min mand friede til mig på min 29. års fødselsdag i marts sidste år. Der havde vi i januar booket en rejse til Bali i September og så havde vi lagt rejsen sådan, at vi ville være på Bali på min mands 30. års fødselsdag. 
Han havde lejet et privat lokale på en lækker restaurant på min fødselsdag, hvilket jeg synes var lidt overkill for jeg blev jo ikke 30..... men manden sagde at nu skulle jeg nyde det og det var ham der gav og vi skulle have 7 retter! 
Midt under middagen (i en pause mellem de 7 retter) faldt han så på knæ med den fineste ring og selvfølgelig sagde jeg ja! 

Efterfølgende nævnte han også at han synes vi skulle giftes på Bali på hans 30. års fødselsdag ca. 6 måneder efter min fødselsdag. Han synes at det ville være en oplevelse for livet, som man aldrig ville kunne få igen! Og da ingen af os var til en borgerlig vielse og jeg har aldrig drømt om et kæmpe bryllup, så blev det selvfølgelig et ja til bryllup på Bali! 
Jeg har kun drømt om en smuk hvid lang brudekjole og så kunne jeg godt tænke mig at gå op af kirkegulvet. Det måtte jeg jo redefinere lidt med strand bryllup på Bali, da der jo ikke er et kirkegulv og vi havde ikke penge til at invitere familien med.  

(Jeg har tidligere skrevet et indlæg om hvilke kommentarer vi fik af andre til at vi skulle giftes på Bali, læs med her.)

Jeg ELSKER at rejse, jeg er ikke en der kan ligge flere dage på stranden, da jeg føler jeg går glip af at opleve landet, så der er altid planlagt en masse når jeg er på ferie! Jeg skal opleve kulturen! Hvis jeg kunne ville jeg bruge helt mit liv på at rejse rundt og opleve verdenen, så det med bryllup i udlandet var slet ikke noget jeg tøvede med. 

Nå så skulle bryllupsplanerne igang, da der jo "kun" var 6 måneder til at planlægge det hele og få styr på alt! Og der er rigtig mange ting der skal være styr på inden! 
Vi startede med at søge efter en bryllupsarrangør på Bali, da det er lidt svært at stå for alt til et bryllup selv, ovre på den anden side af jorden i et land man ikke kender og ikke kender kulturen. 
Vi brugt mange mange dage på at søge på forskellige bryllupsarrangører og skrive til dem for at få priser på det hele. 
Vi ville gerne at bryllupsarrangøren skulle stå for: 
 
- at booke en til at ordne mit hår og makeup. 
 
- brudebuket
 
- blomster og pynt på stranden
 
- transport fra vores hotel til bryllupsdistinationen
 
- præsten og en (legal) gyldige vielse (man kan også få et (non legal) ikke gyldig vielse, hvilket kun er en ceremoni og så er vielsen ikke gyldig her hjemme i DK) 
 
- fotografer i 3-4 timer (dette punkt var meget vigtigt for os, da familien jo ikke skulle være med, så der skulle være billeder af bryllupsforberedelserne, ceremonien og fine parbilleder efter og også lidt fra vores middag efterfølgende) 

Vi endte med at finde en rigtig god bryllupsarrangør Kresna som har bryllupsfirmaet Bali tie d Knot! Hun hjalp os virkelig meget med alt mellem himmel og jord! Vi vil klart anbefale hende til alle som skal giftes på Bali! 

Der er nogle dokumenter, som man skal have med til Bali for at blive gift. 
Det er: 
-Dåbsattest på engelsk, den skal oversættes til indonesisk inden og sendes, så præsten modtager den inden brylluppet 
- en cevilstandsattest 
- en kopi af ens pas 

Der ud over skal man inden brylluppet ind forbi Det Danske Konsulat med et sæt kopier af alle ovennævnte papirer på engelsk fra begge parter. 
Desværre var det usikkert om vi kunne nå at komme ind forbi konsulater, da vi ville ankomme til Bali om fredagen og skulle giftes om søndagen. Konsulater har kun åben i hverdagen i et bestemt tidsrum hvilket betød, at hvis vi blev forsinket pga. fly ville vi ikke kunne nå ind forbi. 

Vores bryllupsarrangør var sød til at berolige os og spurgte, hvor vi skulle bo på Bali, hvilket var i Sanur. Hun sagde så at, hvis man boede i en anden region på Bali, inden brylluppet, eller fra selve dagen brylluppet ville finde sted på, så var de mere fleksible og man kunne derfor hente vielses papirerne på Det Danske Konsulat dagene efter brylluppet. Det endte så med at vi bookede hotel til bryllupsnatten i Jimbaran på The Astari Villa and Residence i privat pool villa! Så fedt et sted. Og det betød at vi kunne hente vores vielsespapirer efter brylluppet. 

Vores private pool villa på The Astari Villa og Residence
 
Nå... nu er hele brylluppet ved at falde på plads, så er der jo også lige det der med brudekjolen! 
Jeg ville gerne have en lang hvid kjole, men for det første skulle den ikke fylde for meget, da jeg jo skulle rejse langt med den i en kuffert og for det andet er der jo omkring 30 grader på Bali og høj luftfugtighed så det skulle ikke være 30 lag tyl! 
 
Min smukke brudekjole fra Sofiamoore

Jeg brugte mange dage og timer på at søge på nettet, men det var virkelig svært at finde noget der ikke var vildt dyrt og samtidig pænt og i en ordentlig kvalitet! 

Jeg endte med at finde et Svensk firma Sofiamoore, som syr efter mål og sender til Danmark og hvis kjolen ikke passede ville de betale tilretning af kjolen hos en skrædder op til 600 danske kroner. 

Jeg fandt en fin kjole men ville gerne lave lidt om på den. Kjolen var med korte blondeærmer. Det er så, så smart at man for omkring 150 dkr kan få tilpasset sin kjole som man gerne vil have den. Jeg fik fjernet ærmerne så den blev stropløs og fik tilføjet et slæb! 
De har virkelig mange fine kjoler som alle kan laves i hvid / elfenbenshvid og så har de også en bryllupskollektion som er værd at kigge på! Og så er de syet efter dine mål og bestemt til rimelige penge! 
Jeg gav ca. 2000 kr for min! 
Da jeg fik den var den desværre lidt for stram så jeg skrev til Sofiamoore og de skrev at jeg kunne finde en skrædder og sende en kvittering efterfølgende! Det kostede omkring 650 kr ved skrædderen, hvilket jeg fik refunderet det hele af, fra Sofiamoore! 

Jeg synes dog at der manglede lidt bling og at blonden på overdelen af min kjole var lidt svær at se, så jeg besluttede at købe nogle perler og sy på. Jeg brugte så nogle dage på at sy perler på og jeg blev meget glad for resultatet! 
 

Vi fik også bryllupsarrangøren til at finde en restaurant til os hvor vi kunne spise bryllupsmiddagen! Det blev på en helt fantastisk restaurant på stranden i et smukt telt! Restauranten Ma Joly var virkelig god og kan klart anbefales! Virkelig lækker mad! 
 
Fra Ma Joly
 
Så var hele vores bryllup på plads, vi vidste sted for vielse, vi havde valgt blomster til brudebuketten og pynten på stranden, vi havde styr på dokumenter, vi havde styr på alt fra hår/makeup til transport i 8 timer, hvilket hotel vi skulle være på bryllupsnatten, hvor vi skulle spise bryllupsmiddagen, vi havde fotografer i 4 timer og tøjet var klart! 

Så nu ventede den store dag bare forude! 
Alt gik helt efter tidsplanen og fuldstændig tilrettelagt fra bryllupsarrangørens side, virkelig professionel!!
Jeg er virkelig blevet forelsket i Bali og vi havde det, smukkeste, skønneste mest eksotiske og romantiske bryllup vi kunne forestille os og alle var så søde og hjælpsomme og venlige så takker virkelig alle de rare mennesker som hjalp os, både på hotellet, til det danske konsulat og bryllupsarrangøren! Selv en tak til Singapore Airlines for at komme med en stor bryllupskage inden vi landede i Singapore! Så fantastisk! ❤️

Vil klart anbefale andre der kunne tænke sig et eksotisk bryllup at gøre det, spring ud i det! Vær ligeglad med hvad andre siger men gør hvad I har lyst til! 

 

10 kommentarer:

 1. Hej Mette

  Sikke en fantastisk historie.

  Vi har samme planer om bryllup i bali, og vi kunne godt tænke os at vide hvad I gav for det hele?
  Vi har planer om ingen legal bryllup.

  Mvh
  Ina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ina
   Bali er så fantastisk :)
   Hos bryllupsarrangøren betalte vi ca. 13.800 kr og det var med: - fotografer i 4 timer, - transport rundt i 10 timer, - brudebuket, - knaphulsbuket, - pynt på stranden, - jeg fik ordnet hår og makeup, middag i telt på stranden (minus drikkevare), - oversættelse af dokumenter og en kristen gyldig vielse!
   Hvis det er en non legale (ikke gyldig vielse) er denne del lidt billigere end den gyldige :)
   Så gav vi ca. 700 kr for en nat på hotel med privat pool villa og blomsterblade i badekar og i poolen og stearinlys langs den fine pyntede pool og det var inklusiv morgenmad :)
   Håber du kunne bruge svaret :)
   God dag

   Hilsen
   Mette

   Slet
  2. Hej Mette

   Tusinde tak for din hurtige tilbagemelding.
   Vi har nogenlunde det samme i planlægning. Og vi glæder os rigtig meget, tror gerne det er et fantastisk sted at blive viet. For os bliver det non legal, da vi inden vi tager derned bliver viet.

   Jeg har lige et spørgsmål vedr. oversættelse af dokumenter. Hvor fik i det gjort og hvor meget kostede det?
   Mvh
   Ina

   Slet
  3. Hej Ina
   Oversættelsen af dokumenter er fordi dåbsattesten skal oversættes til indonesisk og sendes til præsten. Det kostede ikke så meget, fordi vi fik vores bryllupsarrangør til at gøre det, så omkring 200kr. Men er dog i tvivl om i behøver det, når det er en ikke gyldig vielse 😊

   Mvh
   Mette

   Slet
 2. Hej igen Mette
  Mange tak for svar. Okay, det finder vi lige selv ud af :)
  Mvh
  Ina

  SvarSlet
 3. Hej Mette
  Hold da op en fed blog du har - læseligt og nem at gå til. Jeg faldt over dit oplæg, da jeg og min mand skal til Bali til næste år. Vi skal så ikke giftes, men have en velsignelse af vores ægteskab, hvilket jeg også havde tænkt skulle være på stranden med præst osv. (man kan ikke finde steder hvor dette kan lade sig gøre) Hvor bookede i jeres bryllupsarrangør? Jeg har googlet og synes det er overvældende dyre priser og har lidt svært ved at overskue hvor jeg skal starte henne. Vores skal være lidt ligesom jeres. Mig, mind mand, hans 2 store drenge og vores fælles lille datter.
  Jeg er slet ikke færdig med at læse om din tur / jeres bryllup og gå i dybden med dine rejse tips.
  tak for god læsning :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Tusind tak 😊 Vi brugte rigtig lang tid på at søge på nettet og skrive til rigtig mange bryllupsarrangører. Ja vi fandt også mange rigtig dyre, så vi endte med Bali tie d Knot, som var de billigste vi fandt og som kunne lave et lille bryllup med få eller ingen gæster. Vi skrev og spurgte til prisen på den og den dag til bryllup på stranden kun for to. De fleste sender et katalog på mail med priser eller skriver at deres mindste pris er det og det. Hos Bali tie d Knot koster det 9.900.000Rp (4450kr) for en non legal ceremoni for 4 gæster.
   Hvis du har en mail skal jeg prøve at sende det til dig :)
   God weekend
   Mvh Mette

   Slet
 4. Hej Mette
  Ja, man kan hurtigt mange søge timer. Og er jo egentlig også fint nok :) Jeg har også fået svar fra en masse og ja, de sender pris lister som er ret dyre.....
  Men ja, jeg har en mail: linda.povlsen@media-print.dk
  Og hvor var det du fik kjolen ? Jeg overvejede om det ville kunne svare sig at få syet en på Bali :)

  SvarSlet
 5. Hej

  Du må meget gerne sende til mig - Idaroikjer@gmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Skriv til dem så sender de en mail med informationer 😊

   Slet