søndag den 20. november 2016

Bali #5 Traditionel dans, rismarker og verdens dyreste kaffe

Traditionel dans
 
Denne dag er en af de dage vi så aller mest! Vi startede med at stoppe ved et batiksted, hvor de laver tørklæder, sharoner og alt muligt andet med batik. Vi fik købt et par souvenirers inden vi kørte videre. Derefter så vi den fantastisk flotte traditionelle dans og skuespil. Dansen var meget med små bevægelser af fingre, øjne/ ansigtsudtryk og hoved. I selve stykket var der en Barong som er en Konge af de gode ånder og jager alle onde ånder væk og den er fjende med heksen Rangda. Barong dans er kampen mellem det gode og onde. På mange templer er der figurer af en Barong for at holde de onde ånder væk. Jeg blev helt vild med den fine Barong under dansen, så da vi efterfølgende stoppede ved et galleri købte jeg en lille meget fin tegning af en Barong!
 
En Barong jager alle de onde ånder væk
 
Efter en oplevelse rigere med det smukke dans tog vi en tur i abeparken ved Ubud! Abeparken er utrolig smuk og der er Inter hegn rundt om parken, kun en mur som aberne sagtens kan klatre over og også hør det når de har lyst. Aberne lever frit der inde og der er meget meget smukt. Der er templer som folk kommer for at besøge og ellers en meget smuk natur af regnskov! Aberne skal man have respekt for da de hvis de har unger vil forsvare ungerne hvis man kommer for tæt på, men hvis man bare følger stierne og lader være med at stille sig hent hen til aberne, ja så er de meget fredelige og utroligt sjove at kigge på! Det er et sted man sagtens kan tage hen mere end en gang, da der er så smukt og Ubud er en fantastisk by. 

Abepark

Abepark

Abepark ved Ubud

Abepark ved Ubud

Rismarker
 
Vi tog efterfølgende ud til de smukke rismarker udenfor Ubud. Der er virkelig smukt og man får hent lyst til at blive stående i flere timer og betragte ristaresserne og folk der går rundt. Efter ristaresserne besøgte i en kaffe plantage, hvor vi fik smagt på 13 slags kaffe, te og kakao. Teen var vildt god! Især lemongrass og mangosteen! Vi smagte også på Kopi Luwak kaffe (som var den 13. slags, som skulle tilkøbes, alle de andre smagsprøver var gratis), der er kaffebønner som dyret palmeruller eller toddykat har spist og derefter skidt ud igen (der er vist ingen pæn måde at sige det på).
 
 Man har derefter rengjort bønnerne og ristet dem. Kaffen skulle efter en tur i dyrets mave få en helt speciel god smag og er verdenens dyreste kaffe (50g koster ca 150 kr her hjemme i Danmark, de få steder det kan fås)! Jeg er ikke kaffedrikker, så jeg synes ikke at nogen af kafferne smagte specielt godt, men det var da en oplevelse og stedet lå i fantastiske omgivelser ude i regnskoven, bestemt et besøg værd og en fantastisk oplevelse at få lov til at smage på alle disse slags, som vi ellers ikke ville have gjort!

Toddykat som laver Kopi Luwak-kaffe

kaffeplante


Her smager vi på 12 forskellige slags the, kaffe og kakao

Dagen blev afsuttet med et besøg hos en træskærer som var 3. generation i hans familie. i og omkring byen Ubyd er der masser af kunst. Næsten hver lille by udenfor Ubud har sit kunsthåndværk. Fra et område er det Baron dans, et andet batik, et tredje træsnedkeri og et fjerde sted laves der masser af smykker i sølv og guld og et helt andet sted er det malerier og tegninger man kan se på gallerier i byen, så det er bestemt det hele vær at tage til Ubud og alle byerne omkring.
De er utrolig dygtige!!
 
Besøg hos en træskærer,
 som er 3. generation i familien
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar