torsdag den 24. juli 2014

Tunsalat med perlebyg og chorizo


På sådan en varm sommerdag med temperaturer på 30 grader synes jeg det er rart med noget let mad, både let at lave og let i maven. Så aftensmaden blev i aften tunsalat med perlebyg og chorizo pølse. 

Til 2 personer har jeg brugt: 
1 dl perlebyg 
1/2 - 1 chorizo pølse (alt efter hvor stor den er) 
1 ds tun i vand 
10 små tomater
1 lille da majs
1 rødløg
1/3 agurk
Frisk baby spinat
Iceberg salat

Dressing: 
1/2 dl oliven olie
2 fed hvidløg
1 spsk citron saft 
Salt og peber 

Kog perlebyg efter anvisninger på posen. Bland dressingen og smag til. Skær chorizo pølsen i skiver og steg den på en tør pande. Når de er stegt på hver side og gyldne ligges de på en tallerken med et stykke køkkenrulle og afkøl. Halver derefter pølsestykkerne. Hak/ snit grøntsagerne i passende stykker. Hæld vandet fra perlebyggen når det er færdig kogt og skyld det under den kolde hane for at afkøle det. Kom byggen tilbage i gryden og hæld dressingen over og lad det trække i 5-10 min.   
Bland alle ingredienser sammen og server evt med flûte. 

Tip: det er også super lækkert med kylling istedet for tun. Eller brug det kød i lige har. Soltørrer tomater kan også med fordel bruges 

Velbekomme :) 

Følg bloggen på Facebook


Følg mig på Bloglovin
Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar