lørdag den 15. november 2014

Grovboller med og uden squash

 
I dag har jeg bagt boller. Jeg har forsøgt mig lidt med at tilføje squash til noget af dejen. Det kom til at fungere rigtig godt og bollerne blev gode. Bollerne med squash blev lidt større end dem uden, jeg ved ikke om det var fordi dejen var lidt mere fugtig og de derfor hæver bedre?
 
Grovboller med og uden squash (14 stk.):
 
50 g gær
2 dl lunken vand
2 dl mælk
6 spsk. olie
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
2 ½ dl fint valset havregryn
2 ½ dl grahamsmel
2 ½ dl durummel
3 - 3 ½ dl hvedemel
ca. 1 dl revet squash
 
Gæren smuldres og opløses i lunken vand. Rør mælk, olie, sukker og salt sammen. Havregryn, grahamsmel og durummel røres i.
Tilsættes 2 ½ dl hvedemel og der røres godt til alt melet er rørt i dejen. Dejen deles nu i 2 lige store dele og der tilsættes revet squash til den ene halvdel. Når squashen røres i bliver dejen mere våd og der skal derfor tilsættes ½ - 1 dl hvedemel, så dejen ikke klistre.
Når dejen skal hæve kan man ligge den ene dej kugle ned i skålen og så bagepapir helt ned til skålens bund og så ligger man den anden dej kugle i, så undgår man at de klistre sammen når de hæver.
lad dejen hæve i 45 min.
 
dejen formes til 14 boller og fordeles på 2 bageplader. Pensel bollerne med mælk og drys evt. durummel eller havregryn over. Bollerne stilles tildækket til hævning igen i 20 min.
 
Bag bollerne ved 220 grader alm ovn i 15 min.
 
Før dejen stilles til hævning
 
Efter hævning
 
Jeg har drysset havregryn på dem med squash og durummel på dem uden.

Følg bloggen på Facebook  


Følg mig på Bloglovin
Follow on Bloglovin

1 kommentar:

  1. Uhmm de ser lækre ud :-) Jeg er sikker på at squash er godt og bringer lidt fugt til bollerne også:-)
    Efterårs hilsner fra Maria

    SvarSlet