lørdag den 11. april 2015

Mit smukke tæppe!

Endelig!! I dag fik jeg lagt sidste hånd på mit uldtæppe!! Det er SÅ flot synes jeg og er vild med resultatet! 
Tæppet er hæklet med Moss Stitch og i uldgarnet Arwetta, som er super lækkert, og gør at tæppet er dejlig lunt. Jeg har brugt nål 4,5 mm da dette mønster normalt er meget stramt i det. Jeg har til hver stribe brugt 2 farvede nøgler og ca 2 grå og 1 grå nøgle til kanten, så i alt 25 nøgler. Kanten er hæklet med nål 3,5 mm og så i fastmasker og afslutter med en krebsemaskekant. 

Glæder mig vildt til at tage tæppet i brug selvom det godtnok ikke er helt årstid til uldtæpper! 
Men som altid tager et evighedsprojekt længere tid end man først regner med men så længe man har hygget sig med at lave det er det jo lige meget hvor lang tid det tager! 
Jeg vil nyde resten af aftenen under mit nye tæppe med en god film :) 

God Weekend!! 


5 kommentarer:

 1. Hej Mette,

  Jeg er helt enig med dig! Det er så smukt dit tæppe :) Derfor er jeg også så småt selv gået i gang med et tæppe med inspiration fra dit. Jeg har i den forbindelse nogle helt lavpraktiske spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe med. Ligesom dig, hækler jeg med to farver, og jeg vil gerne høre hvordan du helt praktisk gjorde ved farve skift? Hvornår/hvordan skiftede du fra den ene farve til den anden? Og brød du garnet ved hvert skift?
  Håber du kan hjælpe, så jeg selv kan komme rigtigt i gang :)

  Venlig hilsen
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eva :)
   Tusind tak! Jeg har bare helt enkelt skiftet farve for hver eneste række. Jeg har hæklet rækken færdig i den ene farve og afsluttet og brudt garnet. Derefter har jeg startet på den anden farve i den nye række.
   Ja der bliver mange ender som skal hæftes, men hvis man hæfter under vejs så er det ikke så slemt :)
   God fornøjelse med tæppet :)

   Slet
  2. Super..mange tak :D Så fint som det bliver kan det også være alle hæftningerne værd! Så er det bare i gang :)

   Slet
 2. Hej, smukt tæppe - jeg vil hækle et til den kommende baby i familien, der fødes i den kolde januar...Lige for at forstå det helt korrekt - er det så dobbelt med grå som gennemgående, eller er det lige meget - og hvor mange masker slår man op til en start? Hvad er endeligt mål, og hvor mange gram garn til pind 4,5 skal man købe? (hvis man bruger en anden type uld end arwetta)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :) Og undskyld det meget meget sene svar. Jeg slog luftmasser op til jeg synes det var bredt nok, jeg lavede nogle ekstra, da de bare kan pilles op igen efter at der er lavet fm i dem og man finder ud af at man ikke skulle bruge de lm alligevel.

   Det måler ca 108 x 184 cm.
   Af garntyper kan jeg ikke lige fortælle hvor meget du skal bruge hvis det er garn til pind 4,5. Det kommer an på løbelængden på garnet og så din hæklefasthed.
   Der er ikke andet for end at prøve at hækle en lap på 10 x 10 cm i det mønster i det garn du vil bruge, og så veje det og gange det ud til de mål du vil have.

   Håber du kunne bruge svaret.

   Slet