mandag den 26. marts 2018

Den bedste chokoladekage


Jeg havde fødselsdag sidste weekend og jeg havde inviteret familien på besøg til boller og kage! 
Jeg bagte denne Black Magic kage og den opskrift bliver jeg simpelthen nød til at dele med jer for den var så lækker. Så hvis man er til masser af chokolade kommer man til at drømme om denne kage efter man har smagt den. 
Jeg valgte at skære kagen op og komme creme inden i den også og ikke kun oven på. Det er en kage som helst skal laves hvertfald en dag i forvejen, da den bliver endnu bedre at at stå. 
Den vil være et hit på påskebordet, toppet med en masse bær og påskeslik 😋


Black Magic chokolade kage: 

Ingredienser:
2,25 dl hvedemel 
2,5 dl sukker
1 dl kakao
1 tak Natron
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt 
1/2 tsk vanillesukker
1 æg
1,25 dl færdiglavet kaffe
1,25 dl mælk
0,6 dl olie 

Chokolade mousse: 
2,5 dl piskefløde 
1 dl sukker
0,5 dl kakao 
0,5 tak vanillesukker

Fremgangsmåde: 
Tænd ovnen på 175 grader C. alm ovn. 

Bland først alle de tørre ingredienser sammen og derefter tilsættes resten af ingredienserne. Pisk dejen i ca. 2 min på minimum hastighed, da dejen er meget tynd. 
Kom dejen i en ca 18-20 cm springform med bagepapir i bunden. 
Kagen bages midt i ovnen i ca 35-40 min. 
Afkøl kagen på en rist. 

(Hvis der ønskes en kage i en bradepande (30x40 cm) skal opskriften blot fordobles) 

Hæld fløde i en skål og tilsæt sukker, kakao og vanille. Pisk det hele sammen til en chokolade creme
Vent til kagen er helt kold før kagen halveres. 
Chokolade cremen fordeles inden i og ovenpå. Lad kagen stå i køleskabet indtil den skal bruges. Kagen skal serveres kold. 
Pynt kagen lige før servering. 
Pynt evt med: jordbær, hindbær, brombær, kitkat, toffifee, kinder bueno og hvad i ellers lige kan komme på :) Eller perfekt til påske med en masse fine påskeæg oven på 🐣

Velbekomme :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar