mandag den 25. februar 2013

Indisk

Kofta i karry (indiske kødboller i krydret tomatsauce). Denne indiske ret er en af mine yndlingsretter. Den kan laves med forskelligt slags fars, men jeg synes det smages bedst med oksefars, da det smager af mere og denne ret er krydret. Retten er let at lave, og smager fantastisk! Der er dog et par enkle ting, som det ikke er sikkert alle har i køkkenskabene der hjemme, så som karrypasta. Det er den som giver tomatsovsen den krydrede smag. Jeg har i opskriften brugt rød karrypasta . Den har jeg købt i en asiatisk butik. Man kan sikkert også købe det i supermarkedet, men jeg elsker at gå og kigge i asiatiske butikker, da de har så mange spændende og eksotiske ting :) Pas på med for meget karrypasta i rettet, da det kan være meget stærkt. Jeg plejer bare at bruge ca. 2 tsk i stedet for 2 spsk.
 

Kofta i karry

Kofta i karry:

Koftaer
2 tsk frisk ingefær, fintrevet
4 tsk hvidløg, knust
1 tsk stødt kanel
8 spsk korianderblade, friskhakket, plus ekstra til pynt
800 g hakket lamme-, okse- eller svinekød

Tomatsauce
3 spsk solsikkeolie
1 løg, finthakket
2 spsk medium karrypasta
400 g hakkede dåsetomater
2 dl kyllingefond
1 1/2 dl piskefløde (eller milda madlavning 4%)

Fremgangsmåde:
Koftaer: Kom ingefær, hvidløg, kanel, koriander og hakket kød i en skål. Krydr godt, og bland det godt sammen med fingrene. Rul 1 spsk fars ad gangen til kugler, læg dem på en bakke, dæk dem til, og køl den af 1-2 timer.

Opvarm 2 spsk af solsikkeolien på en stor slip- let stegepande, tilsæt koftaerne og steg dem i portioner, til de er let brunede. Tag dem op med en hulske, og stil dem til side.

Kom den resterende olie i panden, og indstil varmen til middel. Tilsæt løgene og lynsteg dem 4-5 min. Rør så karrypastaen i. Lynsteg 1-2 min., tilsæt så dåsetomater og fond. Bring det i kog, skru varmen ned på lav, og lad det simre sagte uden låg 10-15 min.

Kom koftaerne på panden og rør omhyggeligt rundt, så de bliver dækket med sauce. Lad dem simre sagte 10-15 min., eller indtil de er gennemkogte. Rør fløden i, og kog dem i 2-3 min. mere. Tag panden af varmen og pynt med ekstra korianderblade.
Servér med varme naan eller dampede basmatiris.

Velbekomme :)

Følg mig på Bloglovin
Follow on Bloglovin

2 kommentarer:

 1. Jeg synes, din opskrift var fantastisk. Tak for det.

  Hilsen Majbritt

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :)
   Det er også en af mine favorit retter! :)
   God weekend

   Slet