søndag den 24. maj 2015

Rabarbercoulis


Som i nok har set både på bloggen, Instsgram og Facebook, så har jeg også lavet rabarbercoulis. Coulis er en tynd frugt puré som både kan bruges til desserter men det er også rigtig lækkert at komme ovenpå f.eks. græsk yoghurt, skyr og lignende. 

Rabarbercoulis: 
 
400g rabarber 
200g sukker 
Ca 1 dl vand 

Rens og skyl rabarberne og skær dem i ud i stykker på ca 1 cm. Kom vandet i gryden sammen med rabarberne og lad det koge i ca 10 min. 

Sigt det hele og pres så meget frugtkød gennem sigten som muligt. 
Kom det tilbage i gryden og tilsæt sukker og lad det koge op til det skummer. Tag det af varmen og skum det af ved at tag det skum væk, som ligger i overfladen, med en skeSmag til og tilføj evt mere sukker, det er meningen at det skal være lidt syrligt. 
Kom det på glas og lad det afkøle inden glasset lukkes og kommes på køl.
Af denne opskrift fik jeg 2 små glas (det ene ses på det aller øverste billede og det andet på det nederste billede) 
 
 
 

Velbekomme :) 
 

2 kommentarer:

  1. Uhmm det er da lækkert, det vil jeg prøve at lave, har vist aldrig sådan lige smagt det før.
    Knus og en god anden pinsedag :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det smager også rigtig godt og det er nemt at lave.
      Tak i lige måde :)

      Slet