mandag den 30. december 2013

Jordbærsirup

 
Jeg har været i gang med at lave jordbærsirup, og nøj det var nemt :) 
Det skal bruges til i morgen til Strawberry Daiquiri, mmm :) 
Her får i lige opskriften, det tager max 10 min at lave :) Man kan sagtens halvere opskriften hvis man synes portionen er for stor. Ud af denne opskrift bliver der som på billedet. 

Jordbærsirup:

200 g frosne bær 
360 g sukker
1 dl vand 
Evt korn fra en vanille stang 

Det hele kommes i en gryde og bringes i kog. Derefter skrues der ned for varmen og lad det simre i ca. 1 min (hvis det er for tyndt kan det koges længere, men pas på det ikke bliver for tykt. Man kan også koge det igen efter bærrene er sigter fra). Derefter hældes det hele gennem en sigte og bærrene moses så meget de kan så væsken løber fra. Bærmosen smides væk og siruppen hældes på flaske og afkøler inden der lukkes for flasken. Opbevares på køl. 
Siruppen kan bruges både til dessert, smoothies, drinks eller til at hælde over f.eks en portion skyr med bær :) 


Følg bloggen på Facebook

Følg mig på Bloglovin
Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar