søndag den 19. januar 2014

DIY Sammenhæklingen af granny squares (metode 3)

 
 
 
 
Jeg har lavet en lille guide til hvordan man kan hækle granny Squares sammen på en lidt anderledes måde. Jeg synes det bliver rigtig fint da det er svært at se sammenhæklingen og det bliver rigtig pænt når der kommer mindst en række med granny stripes rundt som kant :)
 
Jeg har her brugt bomuldsgarn og hæklenål 3,5 mm.
 


Firkanterne som skal hækles sammen ligges vrang mod vrang. Lav en løkke som hvis du skulle slå luftmasker op.

Hæklenålen puttes gennem hjørnet på den øverste firkant, som har ret siden opad. Så laver man en kædemaske og strammer til ved at rykke i den løse ende garn.

Derefter laves der 3 luftmasker.

Man slår garnet om nålen og putter nålen ind gennem hjørnet på den nederste firkant fra vrangsiden. Derefter laves der 3 stangmasker.

Når de 3 stangmasker er lavet skal man tilbage i den næste luftmaskebue i den øverste firkant. Her putter man nålen ind fra retsiden og hækler 3 stangmasker.

Det ser sådan ud.
 
Sådan fortsætter man indtil man mangler det sidste hjørne på den nederste firkant. Man laver så 3 lm.

Så putter nålen gennem det sidste hjørne, fra vrangsiden og laver en kædemaske.

 
Det vil så komme til at se sådan ud. Derefter bryder man garnet og hæfter.

Man fortsætter så på denne måde med at hækle firkanterne sammen til lange strimler. Når alle firkanter er brugt skal man i gang med at hækle firkanterne/strimlerne sammen på det lange led.

Igen ligger man firkanterne vrang mod vrang. Og starter på samme måde som vist tidligere, med en løkke på hæklenålen og så en kædemaske i hjørnet på den øverste firkant.
 

Man hækler som tidligere indtil man kommer til sammenhæklingen man lavede før på det andet led. Her skal man hækle skiftevis i hver firkant i luftmaskebuerne, ligesom før.

Det ser sådan ud og sådan fortsætter man rækken ud og med hver af alle strimlerne.

Det kommer til at se sådan ud ca. når man er færdig. Det er noget skævt men det retter sig jo flere firkanter der er på og så når man får hæklet en kant rundt om hele tæppet.
 

Kanten rundt skal være mindst en række med granny stripes før kanten ser lige ud.
 
Håber det gav mening, ellers så skriv en kommentar eller en mail.

Følg bloggen på Facebook


Følg mig på Bloglovin
Follow on Bloglovin

r />

Ingen kommentarer:

Send en kommentar