Jeg bagte sidste weekend denne daimkage. Det var en prøve så jeg kunne smage den inden jeg skulle bage en og have med, den sidste dag i praktik. Jeg synes den var noget sød, men ellers virkelig god! Derfor lavede jeg et par ændringer da jeg bagte den igen i torsdags. Alle mine kollegaer i praktikken synes at den var virkelig god og næsten hele kagen blev spist. Der var dog lige en lille smagsprøve tilbage til kæresten, som også synes at den var god :)
Så nu får i opskriften.
Daimkage 12 pers.:
200 g mørk chokolade (jeg brugte 2. gang ca. 80 g 70% chokolade og 120 g mørk marabou)
1,5 del mælk
50 g mørk farin
1 tsk. vanillesukker
100 g smør
150 g sukker (jeg brugte 100 g alm sukker og 50 g rørsukker)
3 æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Glasur:
150 g flormelis
2 spsk. smeltet smør
1 tsk. vanillesukker
2 spsk. stærk kold kaffe
Pynt:
2 stk Daim (á 56 g)
Smelt chokoladen i mælken. Tilsæt farin og vanillesukker og lad blandingen afkøle. Rør smør og sukker lyst og rør et æg i af gangen. Tilsæt mel og bagepulver og rør chokoladeblandingen i.
Kom dejen i en smurt og melet springform og bag kagen på nederste rille i 30 - 40 min ved 200 grader alm ovn.
Rør glaspusterne sammen og smør den på den kolde kage. Hak eller knus Damien og kom det på kagen mens lasuren er våd.
Velbekomme :)
Følg bloggen på Facebook
Følg mig på Bloglovin
Ingen kommentarer:
Send en kommentar