tirsdag den 29. april 2014

En hæklet gave :)

 

Jeg har den sidste tid hæklet på et projekt, som jeg har vist lidt af her på bloggen, men ikke rigtig fortalt om :) Jeg har lavet 2 puder i tunesisk hækling, som er til min farmor på hendes 80 års fødselsdag :) Jeg havde egentlig bestemt ikke at offentliggøre dem, før efter vi havde været til hendes fødselsdag på lørdag, men hun følger ikke med her på bloggen, så derfor har jeg bestemt mig for at offentliggøre dem nu alligevel :)
Jeg har hæklet med Tusindfryds hverdags uld og brugt hæklenål 5,5 med wire. De hæklede stykker blev helt færdig for et par dage siden og i dag havde jeg så gang i symaskinen. Symaskinen er min farmors, som jeg har fået, da hun ikke kan se til at bruge den mere. Den er jeg rigtig glad for, da symaskiner er dyre at investere i. 
Puderne er denne gang lukket med en lynlås. Jeg har aldrig prøvet at sy lynlås i før, og det tog lidt tid, da jeg valgte at ri den fast først, for at være sikker på at den ikke ville rykke sig under montering. Jeg synes nu at det lykkedes ganske godt og jeg er rigtig glad for det færdige produkt :) Her får i lidt billeder fra processen:

Det ene stykke er færdigt, nu skal der bare hækles et mere magen til.
 
Stryges med et vådt viskestykke over,
for at glatte det ud da det ruller.

Så er begge stykker klar, nu skal der klippes stof til bagsiden.
 
Stoffet til bagsiden zigzagges rundt i kanten, hele vejen rundt.

Den usynlige lynlås ries fast på ret siden,
inden den syes fast på symaskine med en lynlås trykfod
 
Sådan ser lynlåsen ud efter den er syet fast
og puden er syet rundt på alle de andre kanter.
 
Følg bloggen på Facebook


Følg mig på Bloglovin
Follow on Bloglovin

8 kommentarer:

 1. hvor lang tid tager sådan en pude for dig? og vil du anbefale bomuld? :) har en masse rester

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså jeg vil tro at jeg har brugt 3 - 3 1/2 uge på at lave de to her. Men har så også haft en uges ferie hvor jeg fik hæklet rigtig meget. Jeg har faktisk ikke prøvet at hakke i bomuld, men vil tro at det måske ruller mindre end hvis det er uld :) måske man skal op i en nål 6 så.

   Slet
 2. De er virkelig flotte, er sikker på at din farmor vil elske dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak :) Glæder mig til at give dem til hende :)

   Slet
 3. De er super flotte. Er sikker på de bringer lykke.
  Jeg er lige gået igang med min første hakkede pude efter et besøg hos Yarnfreak i går. Det er sjovt at prøve.
  God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er også blevet lidt vild med at hakke efter at have prøvet det :) Er vild med den måde man kan kombinere farverne på :) Tak ilm.

   Slet
 4. De er simpelthen så flotte de puder! :)
  Jeg er selv igang med at hakke for tiden, men man må jo tilpasse sig farverne i stuen, selvom jeg er fuldstændig forelsket i de farver du har brugt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :) Ja altså hjemme hos mig passer farverne heller ikke ind, så det er jo om at finde nogle farver som man synes passer sammen og passer ind i modtagers hjem :) Men skal til at lave en pude mere magen til de 2 andre for min farmor var så glad for dem at hun gerne ville have en mere :)

   Slet