Min kæreste og jeg afprøvede en helt ny æggeret. Den var super lækker og passer perfekt til brunch.
Bagte æg ala Basker-style (4 pers.):
2 løg
1 grøn peber
4 tomater
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
130 g spansk serrano skinke
2 basilikum blade
1 tsk. salt
1 tsk. stødt chili
8 æg
Pil løgene og rens peberfrugten fre kerner. Skær dem i tynde strimler. Tomaterne skæres i kvarte og kernerne tages ud så det kun er tomatkødet tilbage. Hak hvidløgene.
Løg, hvidløg og peber svitses i olie i ca 5 min og derefter tilsættes tomaterne.
Lad det simre til al væsken fra grøntsagerne er væk.
Imens skæres skinken i strimler/ tern og basilikumbladene hakkes og det hele tilsættes grøntsagerne og rør godt.
Smag til med salt og stødt chili.
Fordel grøntsagsblandingen i et ildfastfad og lav fordybningers til æggene. Slå æggene ud i de små fordybninger og kom retten i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min.
Server med brød.
Velbekomme :)
Følg mig på Bloglovin
Det lyder som en rigtig lækker opskrift ^^
SvarSletJeg er på jagt efter flere måltider, som smager godt og indeholder en masse grønt, at den her i tillæg inkluderer æg gør den kun endnu mere interessant! Vil se om ikke jeg kan få den lavet tirsdag i næste uge :D
Tak for inspirationen!